Firmware update "failed"



  • Hi,

    til recently I was able to successfully update firmware of my 2 LoPys.

    I cannot anymore, stuck on 1.51b1 and I get a failed status using the Firmware Updater 1.1.1b1 (us inglatest OSX version).

    I am using the Pycom board and a male male wire.
    -without the wire between the GND and the G23 the bottom left orange LED is OFF

    -with the wire between the GND and the G23 the bottom left orange LED is ON

    via a terminal, WITH WIRE or WITHOUT WIRE I always get after reset:

    rst:0x1 (POWERON_RESET),boot:0x13 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
    ets Jun 8 2016 00:22:57

    rst:0x10 (RTCWDT_RTC_RESET),boot:0x13 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
    configsip: 0, SPIWP:0x00
    clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
    mode:QIO, clock div:2
    load:0x3fff9010,len:8
    load:0x3fff9018,len:248
    load:0x40078000,len:4056
    load:0x4009f000,len:920
    entry 0x4009f1e4
    tcpip_task_hdlxxx : 3ffd521c, prio:18,stack:2048
    I (2282) wifi: frc2_timer_task_hdl:3ffd8864, prio:22, stack:2048
    I (2287) wifi: pp_task_hdl : 3ffdb114, prio:23, stack:8192
    I (2287) wifi: sleep disable
    I (3262) wifi: mode : softAP (24:0a:c4:00:8f:b7)
    dhcp server start:(ip: 192.168.4.1, mask: 255.255.255.0, gw: 192.168.4.1)
    MicroPython v1.8.6-423-g18444a2 on 2017-02-07; LoPy with ESP32
    Type "help()" for more information.

    I understood that WITH WIRE I should get:
    rst:0x1 (POWERON_RESET),boot:0x3 (DOWNLOAD_BOOT(UART0/UART1/SDIO_REI_REO_V2))
    waiting for download

    Do you have any idea of the problem?

    Thanks



  • @pascal
    probably you are connected to board by COM port from different program. You can not be connected to board bye e.g. pymark, putty.
    Updater tool must have exclusive access to com port (UART).
    Is this the case?

    also look here
    https://forum.pycom.io/topic/763/firmware-upgrade-troubleshooting-checklist-procedure


  • administrators

    Hi @pascal,

    It looks like your board is entering the correct download mode when you use the wire between GND and G23.

    Can you just check that all of the header pins (TX, RTS, RX, etc.) are connected on your expansion board? If any of them are missing this may mean that your computer can not communicate with the LoPys.

    @pascal said in Firmware update "failed":

    I understood that WITH WIRE I should get:
    rst:0x1 (POWERON_RESET),boot:0x3 (DOWNLOAD_BOOT(UART0/UART1/SDIO_REI_REO_V2))
    waiting for download

    Let me know how you get on with this!

    Thanks,

    Alex


Log in to reply
 

Looks like your connection to Pycom Forum was lost, please wait while we try to reconnect.